Fotografisanje hrane

Fototeka Models, Profesionalni fotografski studio, Beograd, 062 44 44 35

Slike od kojih ide voda na usta

Upravo tako moraju izgledati vaše fotografije hrane. Jela sa fotografija treba da zavedu potencijalne mušterije, da im pokrenu glad i emocije tako da požele da ih odmah probaju. Jer koliko god da su vaša jela ukusna, pripremana kvalitetno i s posebnom pažnjom, sav vaš trud biće uzaludan ukoliko se to ne vidi na slikama. Jer upravo je fotografija ta koja prva prodaje vaš proizvod, bilo da se bavite dostavom hrane, pišete o hrani, imate svoj restoran ili bar.

Dobro fotografija hrane je najbolji prodavac

 Čak i kada nije u pitanju online ili kataloška prezentacija kulinarskih specijaliteta, ljudi se obično odlučuju da poruče određeno jelo upravo na osnovu fotografije. Ovo posebno važi kada gosti žele da probaju nešto novo. Tada je dobra slika od presudne važnosti da se odluče na takav korak. Ona treba da ispriča priču o jelu, da izazove želju i tako namami gosta da proba nešto novo ili drugačije.

Priča o hrani počinje slikom

U meniju možete nabrojati sve vrhunske sastojke, aromatične dodatke, egzotične priloge, ali i pored toga vaši gost neće imati pravu predstavu o čemu se tu radi. Sve dok ne vide sliku. Kada se hrana predstavi dobrom fotografijom tada se svi receptori za glad i želju pale i možete biti sigurni da je kupac ili gost zaveden i spreman da zadovolji svoja gastronomska čula. Ali da bi fotografija hrane odradila svoj posao ona mora biti odrađena profesionalno, kreativno i interesantno.

Šta podrazumeva profesionala fotografija hrane?

Verujte da nismo neskromni ako kažemo da fotografisanje hrane zahteva visoki profesionalizam, posvećenost i iskustvo. Različiti uglovi, dekoracija, osvetljenje, krupan kadar jesu osnovni elementi za kvalitetnu fotografiju hrane. Najzahtevniji zadatak pri tome je preneti svežinu specijaliteta na sliku. Za tu komponentu potrebna je veština ravna samom šefu kuhinje koji je specijalitet pripremio. Hrana na fotografija mora izgledati kao da je tek servirana i spremna za posluženje gostima. Kao što svaki šef kuhinje ima svoj tajni sastojak, tako je kreativnost bitan sastojak svake kvalitetne fotografije hrane. Zavisno od namene za koju se hrana slika, fotografija mora biti u skladu sa ostatkom priče. Ukomponovani detalji, pozadina, boje mogu veoma doprineti da se hrana na fotografijama predstavi na najbolji mogući način. To zapravo znači da fotografija mora biti interesantna, neobična i gotovo jestiva.

Zašto da odaberete nas

Možda ćemo zvučati neozbiljno ako kažemo da volimo hranu i da volimo fotografiju. A kada se dve ljubavi spoje greške ne može biti. Možete dobiti samo vrhunsku sliku vaših specijaliteta. Ukoliko ovo nije dovoljno evo još nekoliko razloga zašto da odaberete nas:

– više decenijsko iskustvo u fotografisanju hrane;

– najkvalitetnija oprema i rekviziti;

– poštovanje rokova i dogovorenih obaveza;

– visoki profesionalizam i posvećenost detaljima;

– najbolji odnos cene i kvaliteta.