Fotografisanje proizvoda - Product Placement

FOTOGRAFISANJE PROIZVODAImate proizvod koji želite da plasirate na tržište. Razmišljate šta je najvažnije u tom procesu i odakle da krenete? Želite da se vaš proizvod istakne i izdvoji iz mase produkata konkurencije i na kraju izbije na sam vrh.

Postoje brojni vidovi marketinga danas - video reklame na televiziji i internetu, reklame u novinama, časopisima, promotivni materijali u vidu pamfleta, kataloga i prospekata, kao i razne interent prezentacije poput web sajtova, blogova, Facebook stranica i sl.

Poslednja tri načina reklamiranja, ujedno su i najpopularniji načini marketinga današnjice, a profesionalne fotografije su nezaobilazan način valjane prezentacije proizvoda.

Fotografisanje dece

002 Fotografisanje deceSvi znamo da deca brzo rastu, nakon samo par meseci izgledaju potpuno drugačije. Neki dragoceni trenuci u odrastanju traju jako kratko i brzo budu zamenjeni novim. Prvi zubići, najslađi krezavi osmesi, polazak u vrtić ili školu...

Slikanjem ćemo većinu tih uspomena sačuvati zauvek.

U eri smartfonova sa manje ili više kvalitetnom kamerom, profesionalinih ili amaterskih fotoaparata, sigurni smo da često fotografišete svoju decu. Ipak, koliko god da imate dara, veštu ruku i dobru kameru, vaše dete često ne izgleda uvek kao što izgleda u prirodi.

Fotografisanje porodice

PORODICNO FOTOGRAFISANJESvi volimo kada se u našim albumima, na zidu ili na nekoj od društvenih mreža nađe savršena fotografija kojoj se svi dive i na kojoj smo ispali fantastično. Jedino bolje od toga jeste ako se na toj fotografiji pored nas nalaze oni koje najviše volimo, naša porodica.

Fotografija čitave porodice, zabeležena u jednom trenutku je idealan poklon baki i deki, koji će kasnije postati draga uspomena svima. Naš foto studio pruža vam priliku da na jedan dan sa svojom porodicom uživate u ulozi foto modela. Dugogodišnje iskustvo, savremena oprema, usluge šminkera i kvalitetna postprodukcija učiniće ovo nezaboravnim i pre svega zabavnim iskustvom. A na kraju, dobićete kvalitetne profesionalne fotografije vaše porodice u dogovorenom formatu koje će krasiti vaše albume, desktop računara ili radni sto kancelarije.

Fotografisanje modela

004 Fotografisanje modelaUkoliko se bavite modelingom, bilo da ste na početku ili već imate zavidnu karijeru, sigurno znate da su fotografije najvažniji alat u poslu foto modela. Kako samostalnim, tako i fotomodelima koji imaju ugovor sa agencijom potreban je vešt i iskusan fotograf koji će im napraviti različite fotografije visokog kvaliteta kako bi svakodnevno ažurirali svoj book.

Možda gledate sva ta lica sa naslovnica modnih magazina i želite da izgledate upravo tako. Da li ste nekada pomislili, da su svi ti modeli zapravo obični i vrlo slični vama, a da su tako posebne slike nastale jer su se oni savršeno našminkani, isfrizirani i perfektno obučeni prepustili profesionalnom fotografu?

Istina je da sve to možete i vi, zahvaljujući profesionalnom studijskom fotografisanju modela.

Fotografisanje hrane

005 Fotografisanje hraneČak i kada nije u pitanju online ili kataloška prezentacija kulinarskih specijaliteta, ljudi se obično odlučuju da poruče određeno jelo upravo na osnovu fotografije. Ovo posebno važi kada gosti žele da probaju nešto novo. Tada je dobra slika od presudne važnosti da se odluče na takav korak. Ona treba da ispriča priču o jelu, da izazove želju i tako namami gosta da proba nešto novo ili drugačije.

U meniju možete nabrojati sve vrhunske sastojke, aromatične dodatke, egzotične priloge, ali i pored toga vaši gost neće imati pravu predstavu o čemu se tu radi. Sve dok ne vide sliku. Kada se hrana predstavi dobrom fotografijom tada se svi receptori za glad i želju pale i možete biti sigurni da je kupac ili gost zaveden i spreman da zadovolji svoja gastronomska čula. Ali da bi fotografija hrane odradila svoj posao ona mora biti odrađena profesionalno, kreativno i interesantno.